BESKONTAKTNI TOPLOMJERI ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

Grad Prijedor i Udruženje “Program Prijedor” iz Trenta obezbijedili su beskontaktne toplomjere za sve prijedorske osnovne i srednje škole. Ova donacija od velikog je značaja za obrazovne ustanove, istakla je Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor. Podsjeća da Prijedor i Trento već dugi niz godina imaju uspješnu saradnju.

 

– Velika je stvar kada znate da neko misli na vas i da su to prijatelji i u dobru i u zlu. Zahvaljujem se Gradu Prijedoru, ali i prijateljima otvorenog srca iz Trenta – istakla je ona.

S obzirom da Udruženje “Program Prijedor” ove godine nije provelo brojne planirane projekte, odlučili su da sredstva usmjere u ove svrhe, istakla je Slađana Miljević, predstavnik ovog udruženja.

– S obzirom da ove godine nije moguća fizička razmjena učenika iz Prijedora i Trenta, odlučili smo da sredstva namijenjena za to preusmjerimo za nabavku beskontaktnih toplomjera za osnovne i srednje škole – rekla je Miljevićeva.

         

Ovo je samo jedna od mjera prevencije oboljenja od virusa korona, smatra gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Svima koji ulaze u škole biće kontrolisana temperatura, da bismo spriječili moguć prenos virusa korona sa jedne osobe na drugu – dodao je Đaković.

Vrijednost donacije je oko 5.000 KM. Od toga, Grad Prijedor je obezbijedio oko 1.000 KM, a preostala sredstva Udruženje “Program Prijedor”.

https://www.youtube.com/watch?v=KkCtqNQQXWE&feature=emb_titleLeave a Reply