Najnovije vijesti

My City Intercultural City

okt 28 2017

Radionica “Moj grad – interkulturalni grad” – ima za cilj upoznavanje različitih kultura koje su zastupljene u gradu Prijedoru radi širenja svijesti o značaju i očuvanju različitosti. Preko istraživanja naziva ulica i spomenika u gradu mladi su se upoznali sa značajnim ličnostima i događajima koji su obilježili grad Prijedor.Tokom prvog sastanka u sklopu radionice održanog 14.10.2017. napravljen je plan rada i istraživanja, a danas 28.10.2017. mladi su razgovarali o istorijskim ličnostima našeg grada, uređivali tekstove koje su pripremili za publikaciju i dogovarali se kako će izgledati publikacija i šta još treba da naprave kako bi posao priveli kraju. 
Kao dio aktivnosti na sastanku sa lokalnim vlastima, (Youth Taking Over Day) biće održana prezentacija ove radionice, odnosno, konkretni prijedlozi od strane mladih će biti dati na uvid lokalnim vlastima u cilju realizacije. 

Radionica se održava u sklopu projekta "Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih sa Balkana" koji ima za cilj pojačanje omladinskog aktivizma i povećanje učešća mladih u procesima donošenja odluka. Projekat se implenetira već treću godinu zaredom a fokus ove godine je na kulturnoj participaciji mladih ljudi.

Read 330 times

About The Author