LIKOVNE RADINICE ZA MLADE

Tokom mjeseca februara, Agencija lokalne demokratije Prijedor organizuje likovne radionice za mlade u sklopu projekta “Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost”. Mladi imaju priliku da kroz likovnu radionicu usvajaju razne umjetničke tehnike, upoznaju se sa elementima forme te crtačkim i slikarskim tehnikama kroz praktične zadatke.

 

                 

       

           

 

Na likovnim radionicama radi se u opuštenom okruženju i mladi se potiču na izražavanje sebe kroz umjetnost, usvajaju ne samo razne tehnike rada, već razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja. Istražuju i otkrivaju svijet oko sebe i okolinu, komunikaciju s prirodnim ambijentom i arhitekturom te prenose je u likovne medije.  

Polaznicima se želi omogućiti izražavanje vlastitih ideja, misli, spoznaja doživljaja iz svoga okruženja a kao finalni rezultat očekujemo stvaranje zajedničkog umjetničkog djela u vidu mini murala.

 

             

 

 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#bhri #usaidbih #usaid #iombih #iomLeave a Reply