Odrลพana radionica u okviru implementacije ELoGE programa Vijeฤ‡a Evrope u okviru projekta ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—ž ๐˜‡๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ป๐—ท๐˜‚

Predstavnici projektnog partnera Local Democracy Agency (LDA) Prijedor odrลพali su 27.04. 2022. godine u Prijedoru radionicu u okviru implementacije ELoGE programa Vijeฤ‡a Evrope u lokalnim samoupravama, koji se provodi kroz projekt ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—ž ๐˜‡๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ป๐—ท๐˜‚.

Radionici su prisustvovali predstavnici ELoGE timova ispred Grada Prijedora, Opลกtine Novi Grad i Opลกtine Kostajnica, koji ฤ‡e u svojim lokalnim upravama u naredna dva mjeseca izvrลกit samoprocjenu svoga djelovanja. Pri realizaciji samoprocjene bit ฤ‡e uzeti u obzir i stavovi graฤ‘ana, gradske/opลกtinske administracije i lokalnih izabranih zvaniฤnika oslanjajuฤ‡i se na ๐Ÿญ๐Ÿฎ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฝ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฏ๐—ฟ๐—ผ๐—ด ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ผ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ธ๐—ผ๐—ด ๐˜‚๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—น๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ท๐—ฎ obuhvaฤ‡enih ELoGE programom.

Asistenciju kroz ovaj proces ovim lokalnim upravama kontinuirano ฤ‡e pruลพati LDAPrijedor, koja je ujedno i jedna od ฤlanica ELoGE platforme za Bosnu i Hercegovinu.

Ukupno ๐Ÿญ๐Ÿฎ ๐—น๐—ผ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ป๐—ถ๐—ต ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ผ๐˜‚๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ s prostora Bosne i Hercegovine obuhvaฤ‡eno je aktivnostima projekta ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—ž ๐˜‡๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ป๐—ท๐˜‚ s ciljem unaprijeฤ‘enja sposobnost, transparentnost i odgovornost istih.

Projekt ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—ž ๐˜‡๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ป๐—ท๐˜‚ financiran je sredstvima Evropska unija u Bosni i Hercegovini.ย Leave a Reply