Trening “Održivo upravljanje otpadom”

Dana 20.02.2020. predstavnici LDA Prijedor su učestvovali na obuci” Održivo upravljanje otpadom”, koja je realizovana u sklopu projekta “Izgradnja kapaciteta i doprinos ekonomskom razvoju obnovljivih izvora energije, održivosti životne sredine, upravljanja šumama i promocija malih i srednjih preduzeća u tri opštine BiH”.

Projekat se realizuje u tri opštine BiH, Zavidovićima, Mostaru i Prijedoru. Prvi trening na temu “Održivo upravljanje otpadom” je realizovan u Mostaru od strane LDA Mostar.

Obuci su se odazvali predstavnici Grada Mostara, predstavnici građanske inicijative “Jer nas se tiče”, udruženje građana Nešto više te udruženje građana Local Democracy Agency (LDA) Zavidovići, Local Democracy Agency (LDA) Mostar i Local Democracy (LDA) Prijedor.

Nakon treninga u Mostaru koordinator projekta sa ekspertom je posjetio grad Prijedor gdje su imali priliku da posjete i razgovaraju sa predstavnicim a Komunalnih usluga AD Prijedor.

Projekt finansira Autonomna pokrajina Trento, a nosilac projekta za BiH je Udruženje Progetto Prijedor iz Trenta.

Finalni seminar na temu “Održivo upravljanje otpadom” će se održati u junu mjesecu u Prijedoru, gdje će LDA Prijedor ugostiti učesnike iz Zavidovića i Mostara, kao i eksterne saradnike iz Italije i koordinatora projekta.Leave a Reply