Dan mladih u Prijedoru

Povodom Međunarodnog dana mladih, u nedelju 12. avgusta u periodu od 19:00h do 21:00h, na Malom trgu u Prijedoru organizovan je Omladinski megafon.

Postavljen je štand sa kutijom, u koju su mladi mogli da ubace svoje poruke. Tom prilikom, mladi grada Prijedora mogli su da iskažu mišljenje kako vide svoj status i položaj u društvu.

Ideja ove manifestacije je da se mladima pruži prilika da glasno kažu šta misle, kao i da uvide značaj aktivnog građanstva. Mladi su mogli i da uživaju uz muzički program koji je pripremio Dj Simke kao i da osvoje ulaznice za Ša fest koji će se održati za vikend 17. i 18. avgusta u Ljetnoj bašti u Prijedoru.

Nakon toga mladi su se sa Trga uputili u prostorije Centra za mlade Kvart, gdje su pogledali film Rad u nastajanju i učestvovali u diskusiji današnjeg društva i građanskog novinarstva. Tom prilikom je mladima prezentovana i platforma zamisli.ba na kojoj se upravo mladima pruža prilika da objavljuju svoje tekstove.

Međunarodni dan mladih organizovan je u sklopu projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih sa Balkana koji sprovodi Agencija lokalne demokratije u saradnji sa Gradom već četvrtu godinu zaredom. Ove godine Dan mladih je bio i programu manifestacije Prijedorskog kulturnog ljeta.

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih sa Balkana je projekat nastao saradnjom sedam Agencija lokalne demokratije iz različitih gradova sa Balkana na čelu sa ALDA-om iz Skoplja. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih i njihovo osnaživanje u procesu stvaranja aktivnog građanstva. Projekat je finansiran od strane Evropske unijeLeave a Reply