Održan 6. sastanak Regionalne mreže u Novom Sadu

Šesti sastanak Regionalne mreže projekta “Balkanska regionalna platforma za učešće i dijalog mladih” održan je u Novom Sadu u Srbiji od 17. do 19. oktobra 2018.

 

Ovom prilikom, svi projektni partneri su se okupili kako bi procijenili i promovisali postignuća ostvarena u poslednje četiri godine. Učesnici su takođe razgovarali o kreiranju strategije za Balkansku mrežu za lokalnu demokratiju, spremnu da bude sveobuhvatna vizija puta koja je neophodna za zajednički rad u narednim godinama. U tom cilju predstavljeni su integrirani rezultati evaluacije u nastojanju da se poboljšaju performanse Mreže na lokalnom i regionalnom nivou, takođe u pogledu prioriteta vezanih za integraciju u EU od 2018. do 2025. godine.

 

Posebna pažnja je posvećena Regionalnom okruglom stolu, događaju koji je okupio regionalne i lokalne zainteresovane strane za omladinsku politiku, koji se održao 19. oktobra u Novom Sadu. Događaj je bio pod nazivom: “Milenijum Balkana: Izrada pametnih i dugoročnih planova nasuprot pakovanju torbi i napištanja zemlje u potrazi za boljim životom”, a sastojao se u umjerenoj raspravi sa gostujućim zvaničnicima.

 

Još jedan ključni događaj sastanka Regionalne mreže bio je posjeta Skupštini Vojvodine, gdje su učesnici imali priliku upoznati g. Damira Zobenicu, potpredsjednika Skupštine Vojvodine, predsjedavajućeg Skupštinskog odbora za međuregionalnu saradnju.

 

Intenzivne aktivnosti su cjenjene od strane partnera u projektu i korisne u pogledu znanja stečenog o regionalnoj saradnji između balkanskih zemalja i Fonda za mlade,te mogućnostima da saznaju više o novim mjerama i mehanizmima koji djeluju kao sredstvo za sprečavanje ” odliva mozgova “.

 

Šesti regionalni sastanak u Novom Sadu je bio zaključni sastanak za projekat  “Balkan regional platform for youth participation and dialogue” , ali  saradnja projektnih partnera se nastavlja kroz Balkansku mrežu za lokalnu demokratiju.Leave a Reply