Održan trening „Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost“

Agencija lokalne demokratije Prijedor je 26. i 27. decembra u „Muzeju Kozare“ organizovala trening „Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost“ koji je okupio mlade osobe od 15 do 30 godina koji su zainteresovani da saznaju više o lokalnom kulturnom nasljeđu i spomeničkoj baštini, dok je treći dan treninga realizovan on line. Učesnici treninga su mladi ljudi odabrani putem javnog poziva.

Trening je obuhvatio oblasti kulture, istorije, dizajna spomenika s ciljem valorizovanja kulturnog I istorijskog nasljeđa i spomenika Drugog svjetskog rata.

Polaznici će naknadno moći da učestvuju u projektnim aktivnostima koji se odnose na istraživanje pismenih i usmenih svjedočanstava, obilazak lokacija spomeničke baštine, likovne radionice, te da daju doprinos kreiranju novih murala na tri lokacije u Prijedoru.

 

 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 Leave a Reply