Održana panel diskusija na temu “BiH na putu ka EU integracijama”

Agencija lokalnde demokratije Prijedor u okviru projekta “Mladi za Evropu” organizovala je 05.04.2019. godine u prostorijama Omladinskog savjeta grada Prijedora panel diskusiju na temu “BiH na putu ka EU integracijama”. 

Tokom panel diskusije panelisti su se dotakli važnih tema kao što su “Borba protiv korupcije – uslov za ulazak u EU”, “EU projekti – prilika za aktivnu ulogu mladih u razvojnim procesima”, a bilo je govora i o “EU prilikama za mlade”. Učesnici su bili predstavnici Savjeta učenika srednjih škola grada Prijedora, predstavnici NVO sektora te predstavnici lokalne vlasti.

Cilj projekta “Mladi za Evropu” je jačanje kapaciteta mladih ljudi i organizacija civilnog društva da aktivno učestvuju u procesima i monitoringu EU integracija. Projekat je nastao kao plod saradnje 14 organizacija iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske, a vodeći partner na ovom projektu je Fondacija Centar za Demokratiju iz Beograda.

 

Video prilog možete pronaći na linku Kozarskog Vjesnika https://kozarski.com/odrzana-panel-diskusija-bih-na-putu-ka-eu-integracijama/

 

 Leave a Reply